Itt vagy:Fuss velünk a 19. Bükki Hegyi Maratonon!

Fuss velünk a 19. Bükki Hegyi Maratonon!

  • warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /var/www/hegyimaraton.hu/includes/unicode.inc on line 349.
  • warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /var/www/hegyimaraton.hu/includes/unicode.inc on line 349.
  • warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /var/www/hegyimaraton.hu/includes/unicode.inc on line 349.

A miskolci Marathon Club idén nyáron, július 2-án, már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a nemzetközi Bükki Hegyi Maraton futóversenyt.

18 BHM

A 19. Bükki Hegyi Maraton idén március 6-tól, az alapító-főrendező halálának napjától Kisgyörgy Ádám Emlékversenyként szerepel a versenynaptárban. Az új  félmaratoni (20,4 km) pálya és a  már bevált maraton (42,3 km) mellett - a tavaly debütált, egyre népszerűbb ultra-távot – az 50 km-t is választhatják a sportemberek.
A ,,Csodálatos környezetben, igazi kihívás!" mottót viselő esemény részét képezi a szintén újdonságnak számító Hegyen-völgyön Maratonka. A 6,2 km-es távon nincs sem alsó, sem felső korhatár, de 10 év alatti gyermekek csak 18 évnél idősebb kísérővel indulhatnak neki. A családi, baráti, munkahelyi társaságok által futva és túrázva is teljesíthető betétszám értelemszerűen nem verseny, hiszen elsődleges célja az együttmozgás öröme.

Angoloktól ukránokig
A házigazdák 18 alkalommal bizonyították, hogy gyönyörű helyen, egy szép verseny emlékével gazdagítják a résztvevőket, akik között eddig angol, ausztrál, etióp, lengyel, kanadai, német, holland, osztrák, román, szlovák, ukrán versenyzőket is köszönthettek. Idén, amikor is dr. Mengyi Roland,  a B.–A.–Z. Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere vállalta el az esemény fővédnökségét, szintén nemzetközi mezőnyre számítanak a házigazdák. A napokban jelentkeztek be az első külföldi ,,fecskék”, három jegyzett etióp közép-hosszútávfutó jelezte, hogy a Bükk-hegységbe készülnek.

18. BHM

Nevezés online módon is
A kedvezményes előnevezésre a nevezési lap megküldésével - online formában, vagy postai úton - a Brógli Máté,  3530 Miskolc, Bihari J. u. 1. 7/2 címre, vagy faxon a 06/70/908-6486 számra, 2011. június17-én  éjfélig van lehetőség. A nevezési díj a nevezéssel egyidejűleg fizetendő, átutalással a 14100378-94238649-01000000 (Volksbank) számlára. A nevezéssel kapcsolatosan a 06/20/537-4348-as telefonszámon lehet felvilágosítást kérni.

Amit kínálnak
A Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, valamint a már meglevő és leendő támogatók jóvoltából  ezúttal is chipes időmérés  lesz, melynek „velejárója”, hogy minden befutóról fotó készül. Az előnevezők névre szóló rajtszámot vehetnek majd át a versenyközpontban. A nevezési díj tartalmazza a verseny egyedi emblémázott pólóját és egy-egy ebédjegyet is, melyet a célba érkezés után lehet beváltani a helyszínen egy tányér meleg ételre. A három versenyszámban a női-férfi abszolút 1 – 3. helyezettje serleg, érem, tárgyjutalom, a 4 – 6. helyezettek serleg-díjazásban részesülnek.  Mindhárom versenyszámban a kategóriák szerinti első helyezettek (női-férfi)  részére feliratozott emléktárgyat osztanak ki. A Hegyen-völgyön Maratonkát futva, vagy túrázva teljesítők emléklapot kapnak. Tombolasorsolás, valamennyi versenyszám rajtszámai alapján!

5próbás pontokért is
Az idén kezdődött, „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012” elnevezésű országos szabadidősport eseménysorozat pontszerző helyszínei között szerepel a 19. Bükki Hegyi Maraton (BHM) nemzetközi futóverseny is. Az ultramaraton, a maraton és a félmaraton teljesítéséért egyaránt 4 pontot regisztrálnak be a célba érkezés után az 5próbás rendezők. A 6,2 km-es hegyen-völgyön maratonka teljesítéséért 1 pont jár a próbázóknak. Nevezés a BHM versenykiírása szerint, a honlapon. Az 5próbával kapcsolatban Sikter Zsuzsától lehet bővebb információt kérni a 30/206-3602-es telefonszámon, de a honlapon is elérhetőek a szükséges információk.

További információ
A verseny részleteiről, a nevezések alakulásáról a folyamatosan megújuló honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők, akik email-en a steveszucs@gmail.com címen is felvehetik a kapcsolatot a rendezőkkel. A telefonálóknak a +36/30/7212-403-as szám áll rendelkezésükre.