Itt vagy:Két miskolci maraton, egy hétvégén!

Két miskolci maraton, egy hétvégén!

  • warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /var/www/hegyimaraton.hu/includes/unicode.inc on line 349.
  • warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /var/www/hegyimaraton.hu/includes/unicode.inc on line 349.

Dupla maratont kínálnak, azonos helyszínen - hagyományteremtő céllal - a Miskolcra érkező sportbarátok számára június 9-10-én . Szombaton a futásé, míg vasárnap a hegyikerékpározásé lesz a főszerep.

A nagy múltú, idén jubiláló 20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű hegyifutó viadal június 9-én, szombaton lesz a megszokott helyszínen, Miskolcon, a Majális-park, Királyasztal környékén. A rendező Marathon Club SE az elmúlt években megszokott ultramaraton (63 km), maraton (42,3 km), félmaraton (21 km) mellett újdonságként kismaratont (10,5 km) is kiírt. Idén is lesz Hegyen-völgyön Maratonka (3,2 km), mely ezúttal sem verseny, hiszen a távot futva és túrázva bárki teljesítheti!

A szervezők - újításként - idén egy körpályát jelölnek ki, melynek útvonala 95 százalékban dózer-, illetve erdei út. Ebből adódóan a futók (kivéve a kismaraton résztvevőit), a választott távnak megfelelően legalább egyszer, vagy többször visszatérnek a versenyközpontba, így az érdeklődők, családtagok, kísérők számára folyamatosan nyomon követhető lesz a verseny mindenkori állása.

Rajt

Fontos információ, hogy a honlapon, ahol a részletes versenykiírás is megtalálható, május 15-ig tart a kedvezményes előnevezés! A Budapest Sportiroda (BSI) Spuri-futókártyájával és a BHM futókártyával 15 százalék nevezési díj kedvezményt lehet igénybe venni! (A kedvezmények összevonására nincs lehetőség!) Bővebb felvilágosítás kérhető a mate@hegyimaraton.hu és a steveszucs@gmail.com e-mail címeken is.

A 20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny a 2011-es Barátság Maraton, majd az idei Ózdi Félmaraton után, harmadik (utolsó) állomása a 2. Borsodi Félmaratoni Kupa-sorozatnak, egyben pontszerző helye az EDF-DÉMÁSZ Olimpiai Ötpróba-London 2012-sorozatnak!

 

Bringások „váltják" a futókat

A miskolci maratoni hétvége második versenynapján, június 10-én, vasárnap - azonos helyszínen - rendezi meg az I. Kondenzgyík Maraton Miskolc névre keresztelt hegyikerékpáros országos rangsoroló versenyt a Freeriderz SC. A hajdani Miskolci Kondenzgyíkok SE alapító tagjai közül Nagy Andrásnak, Németh Csabának és Pálffy Gábornak régi álma valósul meg ezzel a viadallal. A három „Főgyík"-hoz, akik egyébként hosszú évek óta segítik a Bükki Hegyi Maraton megrendezését, csatlakozott a közös maratoni hétvégét kezdeményező Masa Zoltán, a Freeriderz Team csapatvezetője.

A Majálispark - Királyasztal környékén, erdei dózer utakon egy 28 km-es, 600 méter szintemelkedésű körpályán, az alábbi versenyszámokban zajlik majd az erőpróba: A" táv - 84 km, 3 kör (3 x 28 km), „B" táv - 56 km, 2 kör (2 x 28 km), „C" táv - 28 km, 1 kör (1 x 28 km), „D" táv - váltó (3x28 km), Gyermek verseny (ovisoktól a 12 évesekig, csak szülői kísérettel). A versenyszámok közül kiemelendő a három tagú váltó, mely az összeszokott csapatok és a bulisabb kerékpárosok számára egyaránt nagy érdeklődésre tarthat számot. A kerékpárosok - ugyan úgy, ahogy a futók is - szintén minden körben visszatérnek majd a versenyközpontba, ahol remélhetően fantasztikus hangulat fogadja majd őket is!

A mérsékelt árú előnevezésre május 15-ig van lehetőség a honlapon, ahol a további részletekről is tájékozódni lehet, csakúgy, mint a freeriderz.se@gmail.com e-mail címen.
Mindkét napon chipes időmérés lesz, de a nevezési díjak tartalmazzák az versenyek egyedi emblémázott pólóit, a frissítést, oklevelet/célfotót és a célba érkezés után egy adag meleg ételt.

Extra kihívás

Extra kemény sportolóknak extra kihívást jelenthet két maraton , két egymást követő napon. Az a versenyző, aki szombaton a 20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny maratoni (42,3 km), vagy ultramaratoni (63 km) távját és vasárnap az I. Kondenzgyík Maraton Miskolc minimum „B" távját (56 km) is teljesíti, külön díjazásban részesül, „Double-Finisher"-feliratú pólót kap. Az abszolút első helyezett női és férfi versenyző vándorserleget vehet át. 
A maratoni hétvége házigazdái fotópályázatot is hirdetnek (akció- és buli-fotó). A legjobb képek készítőit díjazzák. Minden fotó felkerül az események honlapjaira.