Itt vagy:Kiköszörüljük az idei ,,csorbát”!

Kiköszörüljük az idei ,,csorbát”!


Elnézést kérünk a plusz kilométerekért!

Mindenek előtt szeretnék szívből gratulálni Mindenkinek, aki célba érkezett a 19. Bükki Hegyi Maraton (BHM) –Kisgyörgy Ádám Emlékverseny általa választott távján!

Leveszem a terhet minden rendezőtársam válláról: a rajt utáni elkavarás egyértelműen az én hibám volt! Botor módon evidenciának tekintettem, hogy mindenki ismeri a pálya ezen szakaszát. A nagy hajrában, amikor is Ádám barátunk hirtelen távozása miatt a klubos hivatalos ügyeket is intéztük, továbbá a váratlan problémák (mint például az áramvételezési lehetőség utolsó napon történt elmaradása, a rendezési, helyszíni költségek anyagi hátterének előteremtése) áthidalása közben egyszerűen elfelejtettem egy irányító táblát készíttetni arra a bizonyos kritikus pontra. Persze, ha a rajt előtt még végig tudok menni ezen a szakaszon, akkor kiderülhetett volna a hiányosság, de ennek most már semmi értelme...

A félmaratoni, a maratoni és az ultramaratoni mezőny tagjainak abban a bizonyos ipszilon-elágazásban balra kellett volna fordulniuk. Azzal, hogy jobbra terelve kisebb, nagyobb ideig a maratonka pályáján voltatok- attól függően, hogy ki mikor fordult vissza - 1,5-4 km közötti pluszt teljesítettetek. 17 lefutott maratonnal és 31 félmaratonnal a hátam mögött duplán belém hasított ez a hiba, nem kívánom senkinek sem, amit akkor éreztem és bizony még jó időnek kell eltelnie, amíg feldolgozom magamban. Ezúton is elnézéseteket kérem a pálya-tévesztésért!

 

19. BHM Rajt

 

A BHM Csapata nevében nagyon köszönöm, hogy – néhány kivételtől eltekintve - igazi sportemberek módjára viselkedtetek és végigmentetek a kissé „meghízott” pályákon!

 

November 30-ig 50 százalékért

A rendező Marathon Club SE azzal szeretné meghálálni megértéseteket és sportemberi viselkedéseteket, hogy a 2012-es jubileumi, 20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyre egyfajta vigaszdíjként, vagy kompenzációként 50 százalékos nevezési kedvezményt kínál fel mindazoknak, akik célba érkeztek az idei BHM-en! Akik szeretnék igénybe venni ezt a kedvezményt, a táv (kismaraton, félmaraton, maraton, ultramaraton, Hegyen-völgyön Maratonka Családi Futó- és Túra nap) megjelölésével 2011.november 30-ig jelezzék azt felénk!

 

Mindent egybe véve bízom benne, hogy az a hatalmas munka és szív, amit mi szervezők és a lelkes segítők beletettünk az idei BHM-be (is), észrevehető, érezhető volt a számotokra is. Hála Istennek szép számmal kaptunk erre vonatkozó visszajelzéseket is a verseny napján és e-mail-en, ami erőt ad a folytatáshoz.

 

Az utómunkálatok elvégzésével párhuzamosan már most azon „agyalunk”, hogy jövőre, a megreformált jubileumi, 20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyen az ideinél is jobb feltételeket biztosítsunk a Miskolcra érkező futóknak, kísérőknek!

Még egyszer köszönöm, hogy idén is megtiszteltetek bennünket és rajthoz álltatok a szívügyünknek tekintett versenyünkön! Találkozzunk jövőre is a csodálatos Bükk-hegység lábánál!

 

Addig is sérülésmentes felkészülést, hozzá jó egészséget kívánok a BHM Csapata nevében!

 

Szűcs István
versenyigazgató,
a Marathon Club SE elnöke